Rust in de pan

S1, #5 Aggy Kan - Mangiare Rotterdam

De bekokstovers rijden naar Mangiare in Rotterdam om eigenaar en kok Aggy Kan aan de praat te krijgen over haar beroemde vitrine.Ze vertelt openhartig over omgaan met jonge mensen op de werkvloer, het belang van proeven, rust in de pan én hoe je een goede caponata maakt. De bekokstovers leren dat het nog niet zo voor de hand liggend is om elke dag met groenten uit het seizoen te werken. Ze laat een rotolo zien en dat allemaal terwijl ze productie staat te draaien. Verklapt ze eindelijk het geheim van de Enzo saus?

In haar eigen keuken laat Sheila Tom zien hoe je met rust in de pan aubergines echt lekker maakt. Luister snel naar deze aflevering

Luister op Spotify
Luister op Apple Podcasts

Bonus materiaal

Voor Food Inspiration schreef Sheila een mooi portret van Aggy Kan.Lees hier

Zin om bij Mangiare te eten? Reserveer hier

Bestel het boek de geheimen van Mangiare

Instructies

  • snijd plakken van ongeveer een halve centimeter

  • verhit de grillpan goed hoog, doe dan op ongeveer 2/3

  • zonder olie de plakken in de pan leggen.

  • na ongeveer vijf minuten wordt de schil wat droog en zie je een duidelijk partroon

  • omdraaien en net zo lang aan de andere kant

  • in een bakje leggen met verse peper, als je heel graag wilt olijfolie erop druppelen vlak voor serveren

Next
Next

Geen saus, smaak van de vulling is de ster