Geen saus, smaak van de vulling is de ster

S1, #4 Donatella Bomboi - de PastaQueen

De bekokstovers rijden naar Nieuwerkerk aan de IJssel. Sheila wil een bestelling halen en Tom wil alles weten over verse pasta. Donatella Bomboi is de Pastaqueen waar chefs hun ‘huisgemaakte’ ravioli’s bestellen.

In rap Rotterdams vertelt ze over de beste verhouding voor deeg, het verschil tussen angelotti, cugugliones en sorpresas. De invloed van zon op smaak, hoe ze de lekkerste vulling maakt en waarom chefs bij haar ravioli’s geen saus hoeven te maken.

Terug in de keuken valt er eigenlijk weinig aan toe te voegen. Dus maakt Sheila voor Tom een topping van pangratato en gefrituurde salie, Een mooie chefs truc.

Luister op Spotify
Luister op Apple podcast

Alles loopt op rolletjes bij de Pastaqueen.

De pasta queen laat zien hoe je de verschillende vormen vouwt.

Bonus materiaal

  • De pasta van Donatella vind je op de Noordermarkt in Rotterdam, in de kraam van Casa Reinders

  • Donatella volg je op Instagram

Topperdetop topping: pangratato - gefrituurde salie en kappertjes en natuurlijk olijfolie met een beetje boter

Instructies

Pangratato

  • rasp of maal het oude brood in kruimels (je kunt ook panko of paneermeel nemen)

  • verhit wat olie en boter in de pan, leg daar een gepelde teen knoflook in en bak het broodkruim

  • als het kruim goudbruin is rasp je er citroenschil doorheen en wat piment d’espelette. De knoflook gebruik je voor iets anders. Optioneel: gesnipperde peterselie

Salie

  • meng rijstmeel en een klein beetje water tot een papje, Verhit een bodem zonnebloem olie in je pan. Haal de salie door papje en frituur in 30 seconden. Laat niet bruin worden. Uitlekken op papier

Kappertjes

  • laat kappertjes goed uitlekken en dep droog. Gooi in de hete olie en laat ze poppen als popcorn. Uitlekken op papier.

Previous
Previous

Rust in de pan

Next
Next

Truffels en piepende paddenstoelen