Het is geen intratuin
S1, #1 Martin Kruithof - De Lindenhof
De bekokstovers gaan op bezoek bij Sterrenchef Martin Kruithof in de Lindenhof(**)Giethoorn. Ze willen alles weten over het waarom van koken met drank.
In de mooie tuin legt Martin aan Tom en Sheila uit hoe je ‘drank’ gebruikt om de smaak te verfijnen. We krijgen een mooie verhandeling over paling en de Weerribben, leren over reeopstapplaatsen en proeven en paar hapjes. Martin is helemaal weg van ‘het simpel houden’ en hij is niet te beroerd om nog een hele goed tip aan de thuiskoker te geven. In onze eigen keuken bespreken we hoe je een goede risotto maakt en waarom de wijn of sherry daarin nooit mag ontbreken.
Bonus materiaal
Reserveren, het menu bekijken of een tocht met Martin boeken kun je op de website van de Lindenhof in Giethoorn
Volg de Lindenhof op Instagram
De varende chef
Kom we gaan varen! De boottocht door de Weerribben paste niet meer in de podcast. En toch wilde Tom er een lekker stukkie van maken. Omdat het zo bijzonder was.
INSTRUCTIES
Risotto
breng de bouillon aan de kook
als je saffraan gebruikt laat dat dan tien minuten van te voren wellen in half glas witte wijn of droge sherry (wat je lekker vindt)
fruit een gesnipperd sjalotje en bleekselderij tot ze glazig zijn in olijfolie op half vuur
voeg risotto rijst toe en roer tot ze allemaal glanzen, doe de wijn of sherry erbij en laat al roerend verdampen
giet soeplepel bouillon erbij, roer met lepel tot alles opgenomen is. voeg nieuwe lepel toe.
herhaal tot je de rijstkorrel kunt samenknijpen en je drie kleine puntjes erin ziet.
laat met deksel vijf minuten rusten
optioneel voeg kaas of boter toe voor de smaak, als het goed is is de risotto romig genoeg.
Wil je liever een heel recept volgen? <<Kijk dan hier>> voor een winterse koolrabi risotto met hazelnoot